Ahmed Shabana الوسام الذهبى
عدد الرسائل : 1910 العمر : 34 المزاج : الحمد لله كويس وسام التميز : تاريخ التسجيل : 15/04/2008
| موضوع: الشيف ( احمد شبانه ) الجمعة أغسطس 28, 2009 3:30 am | |
|
اولا احب اشكرك يا ساندي علي المسابقه ودي الطبخه اللي اثير عليها الجدل
الفراخ بالكاري
اما ابقي اعملها ابقي اصورها لاني معنديش صوره ليها بصراحه ههههه
(المقادير)
1- 4 قطع صدور فراخ بيضه مش بلدي ويكونوا كبار ومتقطعين حسب الرغبه
2- ملعقتين كبيرة بقدونس مفروم
3- فصين ثوم مهروسين
4- عصير ليمون مش اكتر من اربع وحدات
5- ملعقة كبيرة بهار الكاري
6-ملعقة صغيرة بهار بابريكا البابريكا ده عامل زي الشطه يعني ممكن لو مش متاح تنفع الشطه بس تكون شطه جامده شويه
7- ملعقة صغيرة ملح
8- 3 ملاعق كبيرة زيت الزيتون افضل من الزيت العادي ولو مش متاح يمشي برده زيت عادي بس الاحسن زيت الزيتون
9-بعد كده لو عاوزين ريحتها وشكلها في التقديم هاتوا بقدونس وزينوها بعد ما تتطبخ 10 - اضافه الانسه دينا زبادي والطماطم
11 - الاضافه السريه 12 -الاضافه السريه هههه انا قولتلكم اني مش هقول لحد
لو ضغطتم عليه شويه برده مش هقول هههههه
((طريقةالاعداد))
اول حاجه اننا نحط كل المقادير ماعدا صدور الفراخ وزيت الزيتون في طبق كبير ويتخلطوا كويس اوي
وبعد كده. حطي صدور الفراخ في الخليط ده والافضل انك تحطيهم في الثلاجه لمده ساعه ونصف او ساعتان باكتييير اوي
وبعد كده سخني زيت الزيتون في طاسه القلي وحطي قطع الفراخ وغطيها وسيبيها لمدة 50 دقيقة. وأخيرا حطيها في طبق التقديم وزينيها بالبقدونس
وبالهنا والشفا
| |
|
دموع الورد
عدد الرسائل : 819 العمر : 34 المزاج : حلو وسام التميز : تاريخ التسجيل : 22/06/2008
| موضوع: رد: الشيف ( احمد شبانه ) الجمعة أغسطس 28, 2009 7:30 am | |
| ههههههههههههههههه شكرا يااحمد علي مشاركتك طب فين الحلو دا احنا في رمضان خليك كريم | |
|
العيسوى الصغير
عدد الرسائل : 489 العمر : 36 المزاج : زى عقراب الساعة كل ثانيه بحال وسام التميز : تاريخ التسجيل : 19/02/2009
| موضوع: رد: الشيف ( احمد شبانه ) السبت أغسطس 29, 2009 6:27 am | |
| فى حاجات كتير ممكن تتحط با ابنى ممكن تحط الحبهان و البصل والقرفه و الشطة
أو حتى زنجبيل مطحون أو كزبرة ناشفة أو كركم اصفر
أو توابل اللحمة
اللى هى ( فلفل أسود ـ كمون ـ قرفة ـ هيل ـ جوزة الطيب ـ قرنفل ) | |
|