| نصائح للمطبخ | |
|
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
dina mohamed
عدد الرسائل : 585 العمر : 34 المزاج : تمام الحمد لله وسام التميز : تاريخ التسجيل : 11/04/2008
| موضوع: نصائح للمطبخ الإثنين أبريل 20, 2009 10:29 pm | |
| "1-زيت القلي لايستخدم لأكثر من ثلاث مرات.
2- عند اعداد السلطة لا تضعي الخل والليكون الاعند التقديم.
3-الخل في السلطة يساعد على قتل الجراثيم.
4- لفي النعناع في قصدير حتى لايذبل بسرعة.
5-لكي تبعدي اي رائحة غير مستحبة من مطبخك وخاصة رائحة السمك ضعي قشور ليمون في ماء على النار واتركيها دون غطاء حتى تنتشر الرائحة.
6-لكي تعيدي للقدر لونه بعد سلق البيض اغلي فيه قشور الليمون. | |
|
| |
داليا يسرى
عدد الرسائل : 25 العمر : 34 المزاج : كويس تاريخ التسجيل : 20/04/2008
| موضوع: رد: نصائح للمطبخ الجمعة أبريل 24, 2009 1:29 am | |
| شكرا يا دينا على النصائح دى | |
|
| |
A.BOSS
عدد الرسائل : 1201 العمر : 34 المزاج : متقلب وسام التميز : تاريخ التسجيل : 09/09/2008
| موضوع: رد: نصائح للمطبخ الجمعة أبريل 24, 2009 7:58 am | |
| شكراااا على الموضوع ... يا dina mohamed .... A.BOSS .. | |
|
| |
dina mohamed
عدد الرسائل : 585 العمر : 34 المزاج : تمام الحمد لله وسام التميز : تاريخ التسجيل : 11/04/2008
| موضوع: رد: نصائح للمطبخ الجمعة أبريل 24, 2009 1:20 pm | |
| شكرا لكم انتم على اهتمامكم بالرد والمشاركه | |
|
| |
Ahmed Shabana الوسام الذهبى
عدد الرسائل : 1910 العمر : 34 المزاج : الحمد لله كويس وسام التميز : تاريخ التسجيل : 15/04/2008
| |
| |
العيسوى الصغير
عدد الرسائل : 489 العمر : 36 المزاج : زى عقراب الساعة كل ثانيه بحال وسام التميز : تاريخ التسجيل : 19/02/2009
| موضوع: رد: نصائح للمطبخ السبت أبريل 25, 2009 7:01 am | |
| مهم اوى موضوع الزيت دا مش عارف اقول ايه
هههها
شكرا على المعلومة | |
|
| |
dina mohamed
عدد الرسائل : 585 العمر : 34 المزاج : تمام الحمد لله وسام التميز : تاريخ التسجيل : 11/04/2008
| موضوع: رد: نصائح للمطبخ الأحد أبريل 26, 2009 2:49 pm | |
| شكرا لك يا أحمد انت والعيسوى على مشاركتكم هههههههههه غريبة عجبتكم انتم ناوينها بقى | |
|
| |
العيسوى الصغير
عدد الرسائل : 489 العمر : 36 المزاج : زى عقراب الساعة كل ثانيه بحال وسام التميز : تاريخ التسجيل : 19/02/2009
| موضوع: رد: نصائح للمطبخ الإثنين أبريل 27, 2009 7:36 am | |
| هى ايه بقا اللى ناوينها بالظبط؟؟؟ | |
|
| |
dina mohamed
عدد الرسائل : 585 العمر : 34 المزاج : تمام الحمد لله وسام التميز : تاريخ التسجيل : 11/04/2008
| موضوع: رد: نصائح للمطبخ الإثنين أبريل 27, 2009 2:17 pm | |
| ]لأ انا ما اقصدش أى حاجة انا بس اقصد إن كل واحد فيكم هيقول النصائح دى لوالدتة بس مش حاجة تانية إلا إذا بقى انتم ناوين على حاجة تانية إنكم تطبقوها انتم مثلا | |
|
| |
العيسوى الصغير
عدد الرسائل : 489 العمر : 36 المزاج : زى عقراب الساعة كل ثانيه بحال وسام التميز : تاريخ التسجيل : 19/02/2009
| موضوع: رد: نصائح للمطبخ الثلاثاء أبريل 28, 2009 2:22 pm | |
| هى دى اللى ناقصة البس فوطة مطبخ وامسك معلقة وابقى الاستاذ نظير | |
|
| |
Ahmed Shabana الوسام الذهبى
عدد الرسائل : 1910 العمر : 34 المزاج : الحمد لله كويس وسام التميز : تاريخ التسجيل : 15/04/2008
| موضوع: رد: نصائح للمطبخ الثلاثاء أبريل 28, 2009 11:24 pm | |
| مش عيب ان الراجل يلبس فوطه مطبخ ويجهز الاكل ويغسل الاطباق
ولا عيب انك تساعد االام او الزوجه
وانا عن نفسي بحب اطبخ واقف في المطبخ واعمل حاجات انا اتعلمتها من امي ومن وحاجات اخترعتها وطلعت حلوه بس
| |
|
| |
dina mohamed
عدد الرسائل : 585 العمر : 34 المزاج : تمام الحمد لله وسام التميز : تاريخ التسجيل : 11/04/2008
| موضوع: رد: نصائح للمطبخ الأربعاء أبريل 29, 2009 1:12 am | |
| اة يا أحمد انا عارفة حكاية المطبخ دى وكنا طلبنا منك تقولنا إزاى بتعمل الفراخ بالكارى وانت طنشت بس إحنا بقى غلسين وعاوزينك تنزل إزاى بتعملها | |
|
| |
العيسوى الصغير
عدد الرسائل : 489 العمر : 36 المزاج : زى عقراب الساعة كل ثانيه بحال وسام التميز : تاريخ التسجيل : 19/02/2009
| موضوع: رد: نصائح للمطبخ الأربعاء أبريل 29, 2009 7:37 am | |
| ممكن بس امتى لما اكون لوحدى وبردو مش بلبس الفوطة | |
|
| |
Ahmed Shabana الوسام الذهبى
عدد الرسائل : 1910 العمر : 34 المزاج : الحمد لله كويس وسام التميز : تاريخ التسجيل : 15/04/2008
| موضوع: رد: نصائح للمطبخ الأربعاء أبريل 29, 2009 10:04 pm | |
| يااااااااه يا دينا هو الموضوع وصلكم وانتشر انا غلطان اني قولت اني بعرف اعمل طبخه هههههههههههههه وعلي فكره انا لو نزلت الطريقه ازاي يبقي بحرق وصفتي لان فيها حاجه مش هاقولكم عليها سر الخلطه بقي بس لو عاوزينها اقولكم عليها بس الطريقه العاديه مش اكتر اما الوصفه التانيه مش هتعرفوها بس ممكن ابقي اكلكم بيها لو اتاحه الفرصه هههههههههههه
وعلشان في ناس كمان كتير سالت عنها بس مع احترتمي مش هقدر اقولكم عليها كلها اوكي
ويله نبتدي التصويت اني انزلها ولا لاء ماشي لو وصل عدد اللي عاوزنها 2 او اكتر هنزلها هه
ولو موصلش غير دينا بس هقولها وامري لله
| |
|
| |
dina mohamed
عدد الرسائل : 585 العمر : 34 المزاج : تمام الحمد لله وسام التميز : تاريخ التسجيل : 11/04/2008
| موضوع: رد: نصائح للمطبخ الخميس أبريل 30, 2009 9:12 am | |
| شكرا بجد يا أحمد بس هم شكلهم مش هيوصلوا ل2 لان زى ما انت شايف المنتدى نايم ونومة تقييييييييييييييل وماشى أمرى لله نزل الوصفة العادية وسيب الباقى عليا انا بقى هوصل للخلطة السرية دى | |
|
| |
hoba
عدد الرسائل : 21 العمر : 33 المزاج : الحمد لله تاريخ التسجيل : 03/05/2008
| |
| |
Ahmed Shabana الوسام الذهبى
عدد الرسائل : 1910 العمر : 34 المزاج : الحمد لله كويس وسام التميز : تاريخ التسجيل : 15/04/2008
| موضوع: رد: نصائح للمطبخ الخميس أبريل 30, 2009 10:43 pm | |
| هههههههه يااااااااااه ده كلوا عليه ولا ايه والمفروض يا هبه احنا اللي نشكرك علي زيارتك دي بس ابقي كرريها هههه ما علينا أما بالنسبه لطلب دينا او مش لانسه دينا بس ده لكل من وصله اني بعرف اعمل الطبخه دي حسبي الله ونعم الوكيل في اللي دبسني التدبيسه دي(( مش اصدي حد معين)) لان كنت حالف اني مقولش لحد حتي اللي في البيت
الوصفه
المقادير:
1- 4 قطع صدور فراخ بيضه مش بلدي ويكونوا كبار ومتقطعين حسب الرغبه 2- ملعقتين كبيرة بقدونس مفروم 3- فصين ثوم مهروسين 4- عصير ليمون مش اكتر من اربع وحدات 5- ملعقة كبيرة بهار الكاري 6-ملعقة صغيرة بهار بابريكا البابريكا ده عامل زي الشطه يعني ممكن لو مش متاح تنفع الشطه بس تكون شطه جامده شويه 7- ملعقة صغيرة ملح 8- 3 ملاعق كبيرة زيت الزيتون افضل من الزيت العادي ولو مش متاح يمشي برده زيت عادي بس الاحسن زيت الزيتون 9-بعد كده لو عاوزين ريحتها وشكلها في التقديم هاتوا بقدونس وزينوها بعد ما تتطبخ
((طريقةالعمل)) اول حاجه اننا نحط كل المقادير ماعدا صدور الفراخ وزيت الزيتون في طبق كبير ويتخلطوا كويس اوي
وبعد كده. حطي صدور الفراخ في الخليط ده والافضل انك تحطيهم في الثلاجه لمده ساعه ونصف او ساعتان باكتييير اوي
وبعد كده سخني زيت الزيتون في طاسه القلي وحطي قطع الفراخ وغطيها وسيبيها لمدة 50 دقيقة. وأخيرا حطيها في طبق التقديم وزينيها بالبقدونس
وبس دي الطريقه العاديه ومش هقدر اقول اكتر من كده بس بجد في حاجه او حاجتين لو اتحطوا الطعم هيفرق كتيييييييير
وهيه دي سر الطبخه
اي خدمه يا انسه دينا و يا هبه انا مش ناسي وعدي ولا حاجه بس الوقت مش مساعد اني اعمل حاجه خالص
والوصفه اهي اعملوها انتوا بقي ويبقي كده انا وفيت بوعدي علي الاقل
وسؤال اخير لانسه دينا انتي عرفتي منين اني بعرف اعمل الطبخه دي ؟؟ الاجابه لازم تكون بكل صراحه
| |
|
| |
dina mohamed
عدد الرسائل : 585 العمر : 34 المزاج : تمام الحمد لله وسام التميز : تاريخ التسجيل : 11/04/2008
| موضوع: رد: نصائح للمطبخ الجمعة مايو 01, 2009 1:44 am | |
| أولا منورة ياهبة وابق كرريها بس انا عارفة إنة مش هيحصل بس ابق حاولى ثانيا شكرا يا أحمد على الوصفة دى وانا اول لما قرأت المقادير لقيتها ناقصة حاجة مهمة جدا وفى حاجة كمان انا هضيفها هتخلى طعمها احلى من اللى بتعملها بكتييييييييييييييييير بس بقى مش هقول عليها ولو عاوز تعرفها ممكن نتبادل الأفكار بس والله دة بجد انا مش بقول كدة علشان اخليك تقول على سر الخلطة بتاعك ولو مانتش عاوز خلاص براحتك
| |
|
| |
dina mohamed
عدد الرسائل : 585 العمر : 34 المزاج : تمام الحمد لله وسام التميز : تاريخ التسجيل : 11/04/2008
| موضوع: رد: نصائح للمطبخ الجمعة مايو 01, 2009 6:43 pm | |
| اة عاوز تعرف انا عرفت منين إنك بتعرف تعملها ماعلش مش هقدر اقول دة سر الخلطة قصدى سر المهنة وانا ما بطلعش الأسرار دى برة ههههههههه | |
|
| |
Ahmed Shabana الوسام الذهبى
عدد الرسائل : 1910 العمر : 34 المزاج : الحمد لله كويس وسام التميز : تاريخ التسجيل : 15/04/2008
| موضوع: رد: نصائح للمطبخ الجمعة مايو 01, 2009 11:17 pm | |
| هههههههههه شكرا بس ده معدش سر اصل لاني خايف اقابل حد يقولي هو انتا شبانه بتاع الفراخ بالكاري في الجامعه ورابطه طباخين الامم العربيه
ههههههههههههههههههههههههه
براحتك انا بس عاوز اعرف بس مش اكتر
وثانيا معتقدش ان مفيش غير الا حاجتين بس يضافوا علي المقادير اللي قولتها وحاجتين غريبتين محدش هيعرفهم وما ظنش ان حد خمنهم حتي مع احتارمي للاضافه بتاعتك علشان كده ده بعتبره سر الخلطه انا عارف انك مش مصدقه بس في حاجتين بجد لو اضافوا ليهم طعم تاني خطيييييييييييير هههههههههههههه
| |
|
| |
dina mohamed
عدد الرسائل : 585 العمر : 34 المزاج : تمام الحمد لله وسام التميز : تاريخ التسجيل : 11/04/2008
| موضوع: رد: نصائح للمطبخ السبت مايو 02, 2009 1:47 pm | |
| طب شو بقى انا هطلع أحسن منك وهقول إضافتى وإضافتى عمتا ممكن تضاف على أى فراخ بتديها طعم جميل جدا مش لازم الفراخ بالكارى هى حاجة غريبة وممكن اى حد يقرف منها بس انا هقولها زبادى بالصلصةههههههههههه بس بجد والله بغض النظر عن اسمها هى بتدى للأكل طعم فظيع بتجيب كوب زبادى وتحط عليه معلقة أو معلتين صلصة حسب الكوب وتجيب فرشة وتدهن بيها الفراخ وتحطها فى التلاجة دة فى حالة الفراخ العادية أما فى حالة الفراخ بالكارى ممكن نحطها مع الخليط بس هى دى الأضافة اللى كنت عاوزة اضيفها ويا ريت ماحدش يضحك | |
|
| |
| نصائح للمطبخ | |
|